Romanii care au platit taxa auto intre 2007-2013 nu o vor mai putea recupera

Romanii care au platit taxa auto intre 2007-2013 nu o vor mai putea recupera

Abrogarea incepand cu 1 februarie 2017 a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 9/2013 privind taxa de mediu pentru autovehicule aduce cu sine modificari importante in sensul eliminarii posibilitatii de restituire pe cale administrativa a vechilor taxe auto.
Romanii care au platit taxa auto (taxa de poluare, taxa speciala) intre 2007 si 2013 nu mai pot recupera sumele achitate, regulile in baza carora se efectua returnarea banilor pe cale administrativa disparand odata cu abrogarea OUG nr. 9/2013.
Procedura efectiva de returnare a banilor era pana de curand inclusa intr-un ordin comun al Ministerului Mediului si al Fiscului, insa acesta a fost emis tocmai in baza prevederilor din ordonanta de urgenta abrogata. Informatia a fost confirmata de catre reprezentantii Ministerului Mediului.

Asadar, abrogarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule inseamna nu numai eliminarea timbrului de mediu, ci si a regulilor esentiale pentru procedura restituirii pe cale administrativa a vechilor taxe auto.

Distribuie acest articol

1 thought on “Romanii care au platit taxa auto intre 2007-2013 nu o vor mai putea recupera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Solve : *
21 − 2 =