mai 11, 2017

RUGAMINTE CONSILIERE PORNIRE ACTIUNE ANULARE ACT CIVIL

Intreaba un avocat onlineCategorie: IntrebariRUGAMINTE CONSILIERE PORNIRE ACTIUNE ANULARE ACT CIVIL
marica daniel asked 1 an ago

Buan ziua.
Imi cer scuze ca apelez astfel la dumneavoastra , dar sper sa ma puteti ajuta . In atasament sunt cateva acte scanate .
In anul 2000 , parintii mei au divortat. Au stat in apartamentul prorpietate comuna pana in noiembrie.2003  , cand tatal meu a plecat definitiv. In 2007 a cerut partajul. Mama nu a avut posibilitatea sa-i plateasca tatalui partea din partaj , astfel ca sora mea a facut un imprumut la banca , a girat cu apartamentul si l-a despagubit pe tata.
Tin sa precizez ca imediat dupa ce tatal meu a plecat din apartament , mama a facut cancer la colon si am operat-o in ianuarie.2004 . Sora mea , ca sa poata face un imprumut in banca si sa plateasca sulta tatalui , a profitat de boala mamei si a dus-o la un notar unde a convins-o sa-i faca act de vanzare-cumparare pentru apartament , pentru o suma mai mica de 25% din valoarea data de expert in procesul de partaj (acesti bani nu i-au fost dati mamei , pe motiv ca o va intretine pana la moarte). Cred ca se poate dovedi prin solicitarea extraselor la banca , data cererii imprumutului , versus data incheierii procesului verbal de plata a sultei fata de tata .
Din 2007 si pana in prezent mama si sora locuiesc impreuna in acest apartament. Problema care a aparut din decembrie anul trecut (2015) , este ca sora a cunoscut un tip , (pe care l-a dus acasa si cu care s-a cununat in urma cu o luna ) , iar din aceea luna decembrie 2015 , sora mea o agreseaza psihic , verbal si fizic pe mama . Chiar incearca sa o dea afara din casa , pe motiv ca acum apartamentul e al ei (surorii) si ca vrea sa stea doar cu barbatul ei , mama poate sa stea pe drumuri ca ea a fost „ïsteata” si i-a luat apartamentul fara obligatii ulterioare . Eu personal , ca frate si fiu , nu am stiut de aceasta tranzactie intre sora si mama , singurul meu interes fiind sa o duc pe mama la controalele medicale. Ca si o informatie suplimentara , sora i-a promis verbal mamei bolnave , ca daca ii trece apartamentul pe numele ei , o va ingriji toata batranetea , dar sa nu stipuleze in contract acest lucru , pe motv ca banca nu-i va acorda imprumutul pentru un apartament cu clauza de ingrijire. In plus , in urma tranzac tiei , sora i-a cerut mamei sa treaca o valoare mult mai mica in contractul de v-c , ca sa poata plati taxe mai mici la stat si sa-i ramana o suma suficienta de plata ca sulta catre tata si bani pentru diverse pentru ea .. (din suma de vanzare-cumparare , mama nu a primit nici macar un leu , promisiunea surorii fiind ca va avea grija de mama in batranetea si boala ei) .
Acum mama mea este distrusa si disperata ca la 70 ani va ramane pe drumuri , triimisa si inselata de fiica ei . Nu stiu daca boala a revenit , dar incep sa apara aceleasi simptome ca in 2004 cand am descoperit si operat cancerul la colon (slabire fizica, anemie,etc) . Din 2004 februarie si pana in prezent , mama urmeaza un tratament si o dieta impusa de o d.na doctor de la institutul de oncologie Bucuresti , in plus doctora de familie vine lunar la control acasa pentru analize si retetele lunare de medicamente pentru mentinere si stagnare cancer (cancer la colon , stadiu 3 malign , tratament naturist , fara citostatice) .
Vreau sa ma ajutati cu un sfat sau cu o actiune in instanta de anulare a contractului de vanzare-cumparare intre mama si sora , nu ma intereseaza motivele care se pot invoca in instanta , nu urmaresc nici un interes acum sau dupa moartea mamei, vreau doar ca mama sa-si petreaca linistita batranetea. Credeti ca ma putei ajuta cumva , scuze, sa ajutam o batranica sa imbatraneasca linistit ? Va rog din suflet.
Multumesc .

1 Answers
Avocat Lorena Coloj Echipa answered 1 an ago

Buna ziua.
Din nefericire, nu aveți posibilitatea de a trimite documente in aceasta secțiune a site-ului, pentru aceasta fiind nevoie de o comunicare prin email. 
Exista temei juridic pentru a încerca anularea actului încheiat de către mama Dvs, însă pentru un diagnostic exact este necesară o consultație juridică in cadrul căreia sa analizez documentele in ansamblul lor. Pentru ajutor in acest sens, va stau la dispoziție la numărul de telefon afișat pe site.