Avocat Craiova: Ridicarea masinilor parcate neregulamentar in 2017

 

Avocat Craiova: Ridicarea masinilor parcate neregulamentar in 2017Hotararea Cosiliului Local Craiova, adoptata in luna iulie 2017

Consiliul Local Craiova a aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 267/2017 privind tariful pentru ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staționate neregulamentar pe domeniul public sau privat al municipiului Craiova, tariful de 300/vehicul (inclusiv TVA) pentru ridicarea şi transportul maşinilor staţionate şi parcate, pe domeniul public sau privat al municipiului Craiova.

Totodata, prin acelasi act normativ a fost stabilită o taxa in cuantum de 150 lei/vehicul (inclusiv TVA) pentru situaţia în care proprietarul sau utilizatorul vehiculului ridicat se prezintă la locul ridicării şi este de acord cu suportarea acestor cheltuieli.

Mai mult decat atat, Consiliul Local Craiova a aprobat şi tariful de depozitare a vehiculelor staţionate şi parcate neregulamentar în Craiova, în cuantum de 10 lei/zi (inclusiv TVA), începând cu ziua următoare momentului depozitării, nefracţionat orar.

Rezumand, tarifele aprobate si aplicate in Craiova cu incepere de la 21 august sunt urmatoarele:

  •  300 lei/vehicul (inclusiv TVA) pentru activitatea de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staţionate şi parcate neregulamentar pe domeniul public sau privat al municipiului.
  •  150 lei/vehicul (inclusiv TVA) pentru activitatea de ridicare, în situația în care proprietarul sau utilizatorul vehiculului ridicat se prezintă la locul ridicării și este de acord cu suportarea acestor cheltuieli.
  •  10 lei/zi (inclusiv TVA) tarif de depozitare, începând cu ziua următoare momentului depozitării, nefracţionat pe intervale orare.

Asadar, de luni, 21 august 2017, Primaria Craiova a dat unda verde ridicarilor, transportului şi depozitarii vehiculelor staţionate şi parcate neregulamentar pe domeniul public sau privat al municipiului.

Din perspectiva practica, acțiunea de ridicare, transport și depozitare este pusa in aplicare efectiv de către S.C. RAT S.R.L. și se desfăşoara exclusiv la solicitarea expresa a reprezentanţilor Politiei Municipiului Craiova – Biroul Rutier sau ai Poliţiei Locale a Municipiului Craiova – Serviciul Circulație.

Alaturi de ridicarea masinilor stationate si parcate neregulamentar, pentru fluidizarea traficului, in deosebi in zona centrala, autoritatile locale au implementat sistemul locurilor de parcare cu plata prin SMS.

Din 10 septembrie 2017, in centrul Craiovei sunt create un numar de 131 de locuri de parcare cu plata prin SMS, semnalizate cu indicatorul „Parcare cu Plată“ și taxate cu 2 lei pe oră. Orarul parcării publice cu plată din centrul Craiovei este de luni până duminică, în intervalul 00.00-24.00.

Plata parcării se realizează prin trimiterea unui SMS la numărul 7420 în care este menţionat codul aferent opţiunii de plată şi numărul de înmatriculare al maşinii- cost 0.50 €+ TVA. Două sau mai multe SMS-uri consecutive însumează timpul de parcare.

Concret, vorbim despre urmatoare locuri de parcare semnalizate corespunzator: str. Romul – 28 de locuri; str. A.I. Cuza (sectorul cuprins între intersecţia cu str. Unirii şi intersecţia cu str. Arieş) – 94 de locuri; str. C.S. Nicolaescu-Plopşor (sectorul cuprins între intersecţia cu str. A.I. Cuza şi intersecţia cu str. Olteţ) – 17 locuri.

Amenzi prevazute pentru cei care nu platesc taxa de parcare prin SMS

Soferilor care vor parca pe locurile cu plată fără să achite taxa sau vor depăşi timpul de staţionare pentru care au plătit iniţial li se pot aplica amenzi contraventionale cuprinse între 500 și 1.000 de lei, pentru persoanele fizice, şi între 1.000 și 2.500 de lei, pentru persoanele juridice.

Potrivit autoritatilor locale, după ce parcarea cu plata prin SMS isi va demonstra utilitatea, va urma o perioadă de monitorizare pentru a constata in ce masura Craiova poate trece la urmatorul nivel, mai exact la achiziționarea de parcometre, automate simple cu fise, ca o varianta alternativa de plata a locurilor de parcare din oras.

In decurs de aproape o luna de la implementarea acestor masuri de ridicare a vehiculelor parcate/stationate neregulamentar, dar si a parcarii cu plata prin SMS, aflata in vigoare de doar 2 zile, voi ati resimtit o fluidizare a traficului in orasul nostru? Sa fie, oare, aceste actiuni, solutia decongestionarii traficului de pe strazile Craiovei? Sau ne regasim in situatia in care numarul redus al locurilor de parcare ne impinge ca uneori sa parcam in zone in care stationarea si parcarea sunt interzise? Bineinteles, in tot acest timp, parcarea subterana de la Teatru este mai mult goala decat plina!

 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Solve : *
56 ⁄ 28 =